Kimmo Pohjonen: 60-årsjubileumskonsert

 • Tid:

  • mån 19.8.2024 19:00

 • Adress:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Biljetter:

  39,90 € (Lippu.fi)

  Köp biljetter

Introduktion till evenemang

Den internationellt erkända dragspelskonstnären och kompositören Kimmo Pohjonen firar sin 60-årsdag i Huvila med att uruppföra jubileumsårets viktigaste verk 60 Zone.

Förutom jubileumsårets huvudverk kommer konserten att innehålla Uniko, som uruppfördes på Huvila för 20 år sedan med den legendariska Kronos Quartet och Samuli Kosminen, som var medkompositör till verket. Pohjonens verk framfördes två gånger på det utsålda Huvila 2004 och har sedan dess fortsatt att resa runt till konserthus, jazzfestivaler och rockklubbar – Uniko är ett av Pohjonens mest kända och betydelsefulla verk och har framförts på Carnegie Hall i New York, Barbican i London och jazzfestivalen Colours of Ostrava inför 12.000 personer.

För att uppmärksamma jubileet kommer Pohjonen och Tallinns kammarorkester under ledning av Tõnu Kaljuste att framföra verket i Huvila. Juuso Hannukainen står för liveelektroniken. Den estniske toppdirigenten Kaljuste förälskade sig i verket 2020, och en version arrangerad för kammarorkester har framförts i Tallinn under Kaljuste inför utsålda hus 2021-2022. Kammarorkesterversionen av Uniko kommer nu för första gången att höras i Finland och på Huvila.

Festspelspubliken älskar Pohjonen som har gett flera konserter i Huvila, den ena mer medryckande än den andra. År 2014 firade han en oförglömlig 50-årsdag i Huvila. Förutom jubileumsårets viktigaste verk spelar Pohjonen på Huvilakonserten ett annat verk vilket det är avslöjas senare.

Mer information:

Portarna: 17.30
Kimmo Pohjonen: 19.00

Åldersgräns: 18

Kategorier

Huvila, Klassisk och ny musik

Karta

Tillgänglighet

-Handikapparkering.
-Fri passage.
-Handikapptoalett.
-Antal rullstolsplatser/föreställning: 4 (vid behov fler beroende på kvällens program).
-Induktionsslinga.
-Salongerna har jordade eluttag.

Information om evenemang

 • Tid:

  • mån 19.8.2024 19:00

 • Adress:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Biljetter:

  39,90 € (Lippu.fi)

  Köp biljetter

Du kanske är intresserad