Hoppa till innehåll

Huvila

Huvila är Festspelens egen unika evenemangsplats, någonstans mitt emellan en konsertsal och ett vanligt festivaltält. Tältet, som ritats av arkitekten Roy Mänttäri, har sedan 1995 varje år under festivalen rests på samma ställe vid Tokoistranden på Djurgårdsvägen i Hagnäs.

I anslutning till konserttältet finns en stämningsfull restaurang där man kan njuta av augustikvällarna även efter konserterna.

Upplev sensommarens smaker i Huvila

I sommar bjuder Huvilatältet på skördesäsongens läckraste delikatesser. Fisk och vegetariskt, efterrätter och ett högklassigt dryckessortiment står på menyn. En pop up-restaurang som byggts upp särskilt för Huvilatältet öppnas redan innan konserterna börjar.

Restaurangen drivs av Food Camp Finland, en föregångare inom måltidsupplevelser med prisade köksmästare som planerat en unik meny. Du kan beställa en middag med en eller flera rätter samtidigt som du köper din biljett. Vi reserverar separata bord för dem som beställt måltider på förhand. Bokningen gäller från det att dörrarna öppnas tills konserten börjar.

Du kan också köpa mat utan förhandsbokning, och i baren finns snacks för konserten.

Huvila menu 2021:

Smaka på en av våra portioner eller sammanställ en middag med flera maträtter. Vi reserverar bordsplats i Huvilarestaurangen för dem som beställt mat på förhand. Dryckesbeställningar görs på platsen. Förhandsbeställningar hämtas från restaurangens disk. Märkningar: L = laktosfri, G = glutenfri, V = vegansk

Bloody Hel 8 €
”Gazpacho” på rödbeta & svarta vinbär och anis-surgrädde (L, G). För liten hunger.

Curry blommis 8 €
Frityrkokt blomkål, Vadouvan currykräm och frasig havstång (V, G). För liten hunger.

V-pirog 7 €
Vegetarisk pirog, rabbikålrelish och pepparrot (L). För liten hunger.

Surt bröd 7 €
Surdegsbröd, smör med smak av rökt siklöja och gurkpickles (L). För liten hunger.

Fish & Chips by Food Camp 19 €
Serveras på potatisrieska, crème fraîche med gräslök. I portionen ingår fisk som fångats på ett ansvarsfullt sätt och enligt dagens utbud (L). För större aptit.

Beans & Chips by Food Camp 17 €
Trädgårdsbönor som rostats i ramslökssmör och Grand Reserve getost. Serveras på potatisrieska (L). För större aptit.

Grön crêpe 15 €
Crêpe på färska ärter och grönkål, mynta och pulled havre (L, G, kan fås i vegansk version). För större aptit.

Pralinesvamp 8 €
Pralinemousse i svampform, blåbärscoulis och grancrumble (L). För sötsugna.

Ålandspannkaka 7 €
Ålandspannkaka, enbärsgrädde och äppelkompott (L). För sötsugna.

Förköp: Ticketmaster.fi

Festpaket

För grupper och företag, inkluderar meny och biljett till kvällens konsert, pris 129 euro + moms 24 %. Bokningar: liput@helsinkifestival.fi

Information

Åldersgränsen för Huvilatältet är 18 år. Yngre publik får komma in i sällskap med vårdnadshavare. Åldersgränsen gäller inte dagkonserten.

Konserterna börjar kl. 19–20 och slutar senast kl. 22 (på vardagar) och kl. 23 (på veckoslutet).

Obs! Klä dig varmt. Tältet är inte helt vindtätt.

Tillgänglighet

  • Handikapparkering.
  • Fri passage.
  • Handikapptoalett.
  • Antal rullstolsplatser/föreställning: 4 (vid behov fler beroende på kvällens program).
  • Induktionsslinga.
  • Salongerna har jordade eluttag.

Ekokompassen

Helsingfors evenemangsstiftelse använder sig av miljöhanteringssystemet Ekokompassen för att utveckla den ekologiska hållbarheten. Den första auditeringen genomfördes hösten 2020. Vi satsar på cirkulär ekonomi och på att genomföra evenemangen på ett klimatneutralt sätt. Vi väljer ett miljövänligt alternativ när det är möjligt. Huvila planerar, följer upp och utvecklar miljöansvarsfullheten med hjälp av sina egna, separata Ekokompassen-system.


Bild: Petri Anttila