Huvila och Huvilanranta

Huvila är Festspelens egen unika evenemangsplats, någonstans mitt emellan en konsertsal och ett vanligt festivaltält. Tältet, som ritats av arkitekten Roy Mänttäri, har sedan 1995 varje år under festivalen rests på samma ställe vid Tokoistranden på Djurgårdsvägen i Hagnäs.

I anslutning till konserttältet finns en stämningsfull restaurang där man kan njuta av augustikvällarna även efter konserterna.

Huvila växer i omfång under Helsingfors festspel 12.8–4.9 när det sprider sig till Tokoistrandens park. Huvilanranta, som är öppet för publiken, introducerar ett stort utbud av mat och dryck och gratis festivalprogram i området.

Upplev sensommarens smaker i Huvila och Huvilanranta

I sommar får vi njuta av skördetidens läckraste smaker i Huvila och Huvilanranta. Det bjuds på härliga vegetariska rätter och fiskrätter, efterrätter och högklassiga drycker. 

Ett flertal restaurangstationer reser sig på terrassområdet Huvilanranta. Restaurangernas mångsidiga utbud av mat och drycker kurateras av Food Camp Finland, som specialiserar sig på upplevelseinriktade matupplevelser. Huvilanranta håller öppet från lunchtid till sen kväll varje dag kl. 11–00, och på programmet står bland annat diskussioner, konstnärsträffar och dj-spelningar. Food Camps egen pop up-restaurang öppnar redan innan spelningarna. 

Huvilas festpaket

För grupper och företag. Innehåller meny och biljett till kvällens konsert, pris 145 € + moms 24 %. Bokningar: myynti@foodcampfinland.fi och tfn 044 335 3098.

FESTPAKET MENY

Förrättsstation
Rostad blomkål och curry L, G
Rökt siklöja, smetana och inlagd gurka L
Sommarpotatis, pepparrot och sikrom L, G, M

Huvudrätten serveras vid vår Food station
Krispig fiskkaka med pak choi och sesammajonnäs M
Eller
Kornrisotto med skogssvamp och svampmüsli L

Efterrätt
Parfait med champinjonpraliner, blåbärscoulis och gran-crumble L

Information

Åldersgränsen för Huvilatältet är 18 år.

Konserterna börjar kl. 19–20 och slutar senast kl. 22 (på vardagar) och kl. 23 (på veckoslutet).

Obs! Klä dig varmt. Tältet är inte helt vindtätt.

Adress: Djurgårdsviken 8, 00530 Helsinki

Tillgänglighet

  • Handikapparkering.
  • Fri passage.
  • Handikapptoalett.
  • Antal rullstolsplatser/föreställning: 4 (vid behov fler beroende på kvällens program).
  • Induktionsslinga.
  • Salongerna har jordade eluttag.

Ekokompassen

Helsingfors evenemangsstiftelse använder sig av miljöhanteringssystemet Ekokompassen för att utveckla den ekologiska hållbarheten. Den första auditeringen genomfördes hösten 2020. Vi satsar på cirkulär ekonomi och på att genomföra evenemangen på ett klimatneutralt sätt. Vi väljer ett miljövänligt alternativ när det är möjligt. Huvila planerar, följer upp och utvecklar miljöansvarsfullheten med hjälp av sina egna, separata Ekokompassen-system.


Bild: Petri Anttila