Huvila och Huvilanranta

Helsingfors festspels festivalcentrum Huvilanranta öppnar redan fredagen den 28 juli. Festivalområdet bjuder på avgiftsfritt program, såsom klubbkvällar med olika teman, akustiska spelningar, program för barn samt pop up-evenemang. Tack vare Huvilanrantas mångsidiga utbud av restauranger hittar varje besökare garanterat något att äta och dricka.

Helsingfors festspels ikoniska evenemangsplats Huvila omgavs i fjol av festivalcentrum Huvilanranta, ett stort festivalområde öppet för allmänheten. Området med uteserveringar öppnar i år redan tre veckor före festspelens början och är öppet fram till slutet av festivalen. Området har planerats av JKMM Arkkitehdit, en arkitektbyrå som har belönats med Finlandiapriset för arkitektur. Vid Huvilanranta finns också festspelens informationsdisk, där man kan köpa biljetter till festivalens konserter och föreställningar.

Öppettider:
28.7.–16.8. mån-fre kl. 15–23 / lör-sön kl. 13–23
17.8.–3.9. mån-sön kl. 13–23

Image: Skyproduction Oy

Upplev sensommarens smaker i Huvila och Huvilanranta

Varierande utbud av restauranger och skräddarsydda smakupplevelser

Flera olika restauranger bidrar till utbudet av mat och dryck med skräddarsydda menyer Huvilanrantas stora uteservering. Från det att uteserveringen öppnar till festspelens början, under tiden 28.7–16.8, betjänas besökarna i festivalområdet av Helsingfors bästa lunchställe Satama Bar & Bistro, Just Vege med sina generösa portioner av mättande veganska läckerheter och POCHA!, som serverar koreansk snabbmat.

Inför Konstens natt 17.8, då festspelen inleds, byts utbudet av restauranger ut och under resten av festivalen får Huvilanrantas matgäster njuta av det marockanska kökets läckerheter från Casa Moro och vild mat från Restaurang Skutta. Bar Pommes Frites Powered by Mummon serverar spännande pommes frites-portioner under hela den tid uteserveringen är öppen.

Kuva: Saara Autere

Huvila

Huvila är Festspelens egen unika evenemangsplats, någonstans mitt emellan en konsertsal och ett vanligt festivaltält. Tältet, som ritats av arkitekten Roy Mänttäri, har sedan 1995 varje år under festivalen rests på samma ställe vid Tokoistranden på Djurgårdsvägen i Hagnäs.

I anslutning till konserttältet finns en stämningsfull restaurang där man kan njuta av augustikvällarna även efter konserterna.

Image: Saara Autere

Information

Åldersgränsen för Huvilatältet är 18 år.

Konserterna börjar kl. 19 och slutar senast kl. 22.

Obs! Klä dig varmt. Tältet är inte helt vindtätt.

Adress: Djurgårdsviken 8, 00530 Helsinki

Tillgänglighet

  • Handikapparkering.
  • Fri passage.
  • Handikapptoalett.
  • Antal rullstolsplatser/föreställning: 4 (vid behov fler beroende på kvällens program).
  • Induktionsslinga.
  • Salongerna har jordade eluttag.

Ekokompassen

Helsingfors evenemangsstiftelse använder sig av miljöhanteringssystemet Ekokompassen för att utveckla den ekologiska hållbarheten. Den första auditeringen genomfördes hösten 2020. Vi satsar på cirkulär ekonomi och på att genomföra evenemangen på ett klimatneutralt sätt. Vi väljer ett miljövänligt alternativ när det är möjligt. Huvila planerar, följer upp och utvecklar miljöansvarsfullheten med hjälp av sina egna, separata Ekokompassen-system.


Bild: Petri Anttila