Helsingin Sanomat x Helsingin juhlaviikot: Taide kuuluu kaikkialle!

Helsingin juhlaviikkoja vietetään yhden poikkeusvuoden jälkeen jälleen poikkeustillassa elo-syyskuun vaihteessa. Taiteen äärelle on kuitenkin helppo hakeutua: Korttelikonsertit ja striimit siirtävät näyttämön sinne missä sinäkin olet.

Viime kesänä suuren suosion saaneet Korttelikonsertit toteutetaan tänä vuonna entistä laajemmin: jopa 50 keikkaa levittyy Helsingin pihapiireihin syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Avoimen haun kautta valitut pihat täyttyvät klassisen tai kevyen musiikin sävelistä ja esittävästä taiteesta, ja konsertteja voi seurata vaikka ikkunoista tai parvekkeilta.

Yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa järjestettävät konsertit levittäytyvät kaikkialle kaupunkiin lähiöistä keskustaan. Kaupungin pihat jugendista betonibrutalismiin muuttuvat hetkellisesti taiteen näyttämöiksi.

Klassista striimin välityksellä

Helsingin kaupunginorkesterin ja kapellimestari André de Ridderin konsertti Juhlaviikkojen avajaispäivänä 19.8. varattiin nopeasti loppuun: HKO esittää säveltäjälegenda Philip Glassin Heroes Symphonyn, joka perustuu toisen legendan, rockmuusikko David Bowien Heroes-albumiin – jota myös Juhlaviikkojen teemataiteilija Brian Eno on ollut tekemässä. Helsingin Sanomat tarjoaa konsertin lukijoilleen korkeatasoisena striimilähetyksenä osoitteessa hs.fi/live. Tallenne konsertista on katsottavana kaksi viikkoa.

”Hedelmällisen ja positiivisen yhteistyön voimalla tarjoamme Juhlaviikkojen kanssa tänäkin poikkeussyksynä yhteisiä taide-elämyksiä. Heroes Symphony on varmasti mieletön kokemus kotikatsomoistakin käsin striimin välityksellä, ja korttelikonserttien viime vuoden saama suosio enteilee ihania elämäyksiä pihapiireihin ympäri Helsinkiä. Otetaan esityksistä kaikki ilo ja elämys irti”, sanoo Helsingin Sanomien Head of Marketing Niina Käkelä.

“Pitkäaikainen yhteistyö Hesarin kanssa mahdollistaa upean taidekattauksen sekä livenä että striimin välityksellä. Tänä vuonna päästään toistamiseen tuomaan Korttelikonsertteja pihoille ja välittämään konserttikokemus kotisohville. On ilo tehdä yhteistyötä alati uudistuvan median ja huippuporukan kanssa”, sanoo Juhlaviikkojen markkinointipäällikkö Tiia Tuovinen.

Kuvat:
Korttelikonsertti: Saara Autere
David Bowie: Masayoshi Sukita / RCA / Getty Images