Elisa ja Juhlaviikot: iloa ja taide-elämyksiä jo yli 30 vuotta

Juhlaviikot ovat vuosien varrella tehneet monenlaista yhteistyötä pitkäaikaisen kumppaninsa Elisan kanssa. Yli 30 vuoden mittaiselle taipaleelle on mahtunut erilaisia yhteistyöprojekteja.

Elisalla on myös tärkeä rooli Pohjoismaiden suurimman monitaidefestivaalin mahdollistajana. Nopean 5G-verkon turvin varmistetaan parhaat mahdolliset yhteydet festivaalin esityspaikoille.

“Teemme valittujen sponsorikohteidemme kanssa pitkäaikaista yhteistyötä ja haluamme olla mukana tällaisissa kumppanuuksissa. Meille yhteiskunta laajemmin on tärkeä sidosryhmä ja on hienoa olla mahdollistamassa monipuolista kaupunkikulttuuria, jossa myös teknologialla on keskeinen rooli. Helsingin juhlaviikot on erinomainen esimerkki pitkäjänteisestä ja ainutlaatuisesta yhteistyöstä”, kertoo Elisan markkinointijohtaja Antti Nieminen.

Yhteistyön tuloksena on syntynyt usein keikkoja ja projekteja, joiden kautta koko kaupunki pääsee maksutta taiteen äärelle.

Elisa Kulma kutsuu maksuttomille keikoille

Jo perinteeksi muodostuneet Elisa Kulman Taidetta kulmilla -keikat kutsuvat jälleen kuuntelemaan kotimaisia tähtiä. Maksuttomilla keikoilla etkoillaan kotimaisia suosikkeja, jotka nähdään myös Huvilan lavalla.

Taiteiden yönä 18. elokuuta Aleksanterinkadulla sijaitsevassa Elisa Kulmassa esiintyy Ringa Manner, joka on myös ollut mukana kokoamassa Huvilan ohjelmaa. Manner on tuttu indiepopin suuryhtyeistä Ruusuista ja The Hearingista, joiden sävelmaailma liikkuu utuisen klubitunnelman ja heleän taidepopin välimaastossa.

Ringa Manner esiintyy Huvilassa 30.8. yhdessä Valtteri Laurell Pöyhösen ja UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Lisää Huvilan keikasta voi lukea täältä.

Syyskuun 1. päivä Kulman valloittaa tämän kesän festarisuosikki Arppa, jonka musiikki liikkuu folkpopin ja rockin rajamailla. Arpan nokkelat lyriikat ja välitön musiikki ovat ihastuttaneet myös kriitikot, sillä yhtye oli tämän vuoden Emma Gaalassa ehdolla peräti kolmessa kategoriassa: Paras rock, Vuoden tulokas ja Kriitikoiden valinta.

Huvilassa Arppa esiintyy heti seuraavana päivänä 2.9. ennen Vestaa. Lisätietoja Huvila-keikasta löytyy täältä.

Huvilasta tutut levyt ilostuttavat radioaalloilla

Radio Helsingissä on kuunneltu ikoniseen Huvilaan liittyviä levyjä viikoittain koko kevään ja kesän ajan. Vaihtuvien vieraiden kanssa on muisteltu Huvilan klassikoita kuten Radioheadin ja Massive Attackin keikkoja. Pääpaino on kuitenkin ollut pian alkavan keikkasarjan
artisteissa. Levylautasella on ollut esimerkiksi Angélique Kidjon, Tinariwenin ja Arooj Aftabin albumit.

“Huvilan levyt -sisältöyhteistyössä olemme päässeet Juhlaviikkojen kanssa aikamatkailemaan ajassa taaksepäin ja muistelemaan Huvilan klassikoiden myötä myöskin pitkää yhteistyötämme. Pääyhteistyökumppanina on hienoa olla mahdollistamassa tällaisia ainutlaatuisia elämyksiä”, Antti Nieminen iloitsee.

Huvilan ovien auettua ohjelmaa juontavat Matti Nives ja Laura Friman saapuvat äänittämään jaksot paikan päälle Huvilanrantaan. Lähetyksiä pääsee kuuntelemaan livenä kolmena keskiviikkona 17.8., 24.8. ja 31.8. klo 13–14. Huvilanranta on maksuton ja kaikille avoin alue, josta saa myös ruokaa ja juomaa keskustelusta nauttimisen oheen. Ohjelmasarjan päättää Juhlaviikkojen jälkeen 7.9. kuultava spesiaalijakso, jossa palataan Juhlaviikkojen parhaisiin paloihin.

Kaikki Huvilan levyt -jaksot ovat kuunneltavissa Radio Helsingin -sivulla on-demandina juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.