Linda Fredriksson Juniper esiintyy Huvilassa ma 22.8.2022

Saksofonisti Linda Fredriksson on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen valovoimaisimmista saksofonisteista ja jazzmuusikoista. Hän on tullut tunnetuksi useiden eturivin yhtyeiden kuten Mopo, Ricky-Tick Big Band ja Superposition rämäpäisenä improvisoijana ja muuntautumiskykyisenä muusikkona, ja hänen rikas ja omalaatuinen lähestymisensä musiikkiin on tehnyt hänestä myös kansainvälisesti tunnustetun suomalaisen jazzin kärkinimen.

Nyt hän astuu esiin säveltäjänä ja yhtyejohtajana sooloprojektissaan Juniperissa, jossa hän tuo kuultavaksemme ”hiljaisen ja ujon puolensa” säveltämää musiikkia: rehellistä, yksityistä ja sielultaan singer-songwriter-musiikkia jazz-yhtyeen soittamana.

Kappaleet ovat kypsyneet hitaasti ja viipyillen kitaran ja pianon kanssa laulaen omassa tilassa. “Se on oma maisemani ja rauhan paikkani kaiken kaaoksen keskellä. Kupla, jonka sisällä on ollut hyvä olla ”, Fredriksson kuvailee. Musiikillisiksi vaikutteikseen hän listaa artisteja kuten Sufjan Stevens, Alice Coltrane, Feist, Eric Dolphy, Neil Young, Iro Haarla ja Billie Eilish. 

Viipyillen valoon johdattaa myös illan ensimmäinen esiintyjä Mikko Joensuu. Soolona esiintyvän artistin albumitrilogian (Amen 1, 2 ja 3) musiikki käy kyllä pimeälläkin puolella, mutta country- ja folkvaikutteinen pop jättää olon keventyneeksi.

Lown konsertti Huvilassa ma 22.8.2022 peruuntuu artistin henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Ostettu lippu käy sellaisenaan Linda Fredriksson Juniperin konserttiin.

Voit myös palauttaa ostetun lipun Lippu.fi:n myyntiehtojen mukaisesti. Täytä palautuslomake osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus. Palautuspyyntö tulee tehdä 15.9.2022 mennessä.

Artist statement:
We have to cancel our upcoming shows this month in Wales, Scandinavia, England, and Scotland.  As some of you know, Mimi has been fighting cancer. Recent developments and changes in treatment have made extensive travel impossible at this time.

Our hope is that she will respond to new treatments and be able to play the shows we have scheduled for the fall, including the Water is Life festival in Duluth on September 4. 

We are very sorry for the inconvenience of ticket shuffling and travel expenses / changes.  We welcome your positive hopes / prayers as we hope and pray for you all. Thank you. Peace.

Kuva: Iiris Heikka