Päivityksiä klassisen musiikin ohjelmaan

HKO:n toivekonsertin ohjelma on julkaistu

Helsingin kaupunginorkesterin Musiikki & mieli -toivekonsertin ohjelma on julkaistu! Elokuun 23. päivä Musiikkitalolla kuultavassa konsertissa esitetään Benjamin Brittenin The Young Person’s Guide to the Orchestra, Victor Wootenin La Lección Tres sekä Jean Sibeliuksen Aallottaret ja Finlandia. Konsertin yhteydessä järjestetään myös keskustelu. 

Helsingin kaupunginorkesterin toivekonsertin kappaleita ovat toivoneet ja keskusteluun osallistuvat tasavallan presidentti Alexander Stubb, professori Suvi Saarikallio ja neurotieteilijä Daniel J. Levitin. Vieraat kokoontuvat Musiikkitaloon keskustelemaan musiikista, mielestä ja valitsemistaan teoksista, jotka Helsingin kaupunginorkesteri esittää Jukka-Pekka Sarasteen johdolla. Konsertin bassosolistina kuullaan Victor Wootenia, jota pidetään yhtenä maailman parhaista aktiivisista basisteista. Viidesti Grammy-palkittu Wooten tunnetaan niin fuusiojazzin ja funkin maailmoista kuin myös klassisen musiikin teoksistaan ja pedagogisesta työstään.

Konserttia ennen klo 18 Musiikkitalon päälämpiössä aiheesta Musiikki & Mieli sekä illan teoksista keskustelevat Victor Wooten, Daniel J Levitin ja Suvi Saarikallio. Keskustelua juontaa Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari

Konsertin jälkeen klo 21 Musiikkitalon päälämpiön klubissa Victor Wooten ja Daniel J. Levitin soittavat yhdessä ja jatkavat kappaleiden lomassa keskustelua illan Musiikki & mieli -teemasta. 

Lisäpaikkoja loppuunvarattuun Iveta Apkalnan urkuresitaaliin

Latvialaisen mestariurkuri Iveta Apkalnan sooloresitaaliin on vapautunut vielä viimeiset paikat. Konsertin ohjelmassa Philip Glassin sykkivä nykymusiikki kohtaa Johann Sebastian Bachin ajattomat urkuteokset. Tässä on loistava tilaisuus tulla myös kuuntelemaan Musiikkitalon uusia urkuja, jos et ole vielä käynyt!

Muutoksia Hovanštšinan esiintyjäkaartissa

Elokuun 20.–21. päivä Musiikkitalolla esitettävän Hovanštšinan ilmoitetuissa esiintyjissä on tapahtunut muutos. Esityksissä kuullaan suurkuoroa, jossa on laulajia Tapiolan kamarikuorosta, Dominantesta ja Helsingin kamarikuorosta. Aiemmin ilmoitetusta poiketen Latvian radion kuoro ei esiinny konserteissa. 

Hovanštšina kuullaan Juhlaviikoilla Esa-Pekka Salosen kokoamana uutena konserttiversiona, jossa on Gerard McBurneyn säveltämiä uusia osuuksia. 

Kuvat:
Victor Wooten (c) Steve Parke
Iveta Apkalna (c) Ko-Cheng Lin
Helsingin kamarikuoro (c) Leo Samama