Cat Power Sings Dylan: The 1966 Royal Albert Hall Concert Construction

 • Aika:

  • ti 20.8.2024 19:00

 • Osoite:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Liput:

  69,90 € (Lippu.fi)

  Osta liput

Tapahtuman esittely

Aikamme suurimpiin laulaja-lauluntekijöihin lukeutuva yhdysvaltalainen Cat Power nousi Lontoon Royal Albert Hallin lavalle marraskuussa 2022 rekonstruoiden kappale kappaleelta yhden kaikkien aikojen kuuluisimmista ja musiikin suuntaa mullistavimmista live-esiintymisistä. Manchesterin Free Trade Hallissa toukokuussa 1966 järjestetty alkuperäinen konsertti tunnettiin pitkään Royal Albert Hallin konserttina väärin merkityn bootleg-nauhoituksen vuoksi. Alkuperäisessä konsertissa Bob Dylan vaihtoi akustisesta sähkökitaraan kesken shown, aiheuttaen folk-puristeissa vihaa ja muuttaen lähtemättömästi rock-musiikin kurssin. 

Cat Power halusi tyylilleen uskollisena tehdä oman versionsa historiallisesta illasta tulkiten jokaisen kappaleen harvinaislaatuisen suurella vakaumuksella, viehkeydellä ja suojelunhalulla – muuttaen Dylanin konsertin anarkistisen jännityksen lämpimän loisteliaaksi iloksi.

Lämpimän hurmoksellinen tribuutti ei jäänyt vain yhteen konserttiin, vaan se taltioitiin live-albumille ja nyt Cat Power saapuu esittämään tämän historiallisen konserttinsa myös Huvilaan.

Cat Power tunnetaankin myös erityisen lahjakkaana kappaleiden tulkitsijana, jonka katalogiin kuuluu kolme ylistettyä cover-albumia, The Covers Record (2000), Jukebox (2008) ja Covers (2022). Hän tuntee erityisen vahvaa yhteyttä laulaja-runoilija Dylaniin: ”nämä kappaleet ovat puhutelleet ja inspiroineet minua enemmän kuin kenenkään muun lauluntekijän työt siitä lähtien kun ensimmäisen kerran kuulin niitä 5-vuotiaana.”

Kuten Dylanin alkuperäisessä konsertissa, myös Cat Power esittää konsertin ensimmäisen puoliskon täysin akustisena ja siirtyy sähköiseen toiseen puoliskoon täyden bändinsä säestämänä.

Valmistautuessaan toistamaan Dylanin klassikkokonsertin, Cat Power vältteli tarkoituksella harjoittelua, luottaen vaistoihinsa. Hänen taitonsa olla sielukkaasti läsnä hetkessä kuuluu tulkinnoissa Dylanin klassikoista kuten It’s All Over Now, Baby Blue, Mr. Tambourine Man, Just Like A Woman, Like A Rolling Stone sekä Blonde on Blonde -levyn kappaleissa.

Tunnelmallisen illan avaa yhdysvaltalaisen Nadya Peekin ja viimeistä vuotta Juhlaviikkojen taiteellisena johtajana toimivan Marko Ahtisaaren elektroninen duo Construction. Peekin minimalistinen ja vilpitön lähestymistapa elektroniseen musiikkiin ja Ahtisaaren basson eteenpäin vievä lämpö luovat hypnoottisen tilan.

Lisätiedot:

Ovet: 17.30
Construction: 19.00
Cat Power: 20.30

Konsertissa on rajoitettu määrä istumapaikkoja sekä eläväinen seisova permanto – varauduthan nauttimaan musiikista myös seisten!

Huvilan ikäraja on 18 vuotta.

Kategoriat

Huvila

Kartta

Esteettömyys

-Tapahtumapaikalla esteetön kulku.
-Inva-WC.
-Induktiosilmukka.
-Katsomossa maadoitettu pistoke.
-Katsomossa on pyörätuolipaikkoja ja saattajat ovat tervetulleita ilman maksullista pääsylippua. Pyörätuolipaikat myydään Lippu.fi:n verkkokaupan, puhelinpalvelun ja lippukauppojen kautta. Puh. 0600 900 900

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • ti 20.8.2024 19:00

 • Osoite:

  Huvila
  Eläintarhantie 8
  00530 Helsinki

 • Liput:

  69,90 € (Lippu.fi)

  Osta liput

Sinua saattaa kiinnostaa