Juhlapuhetta: Keskusteluja ja puheohjelmaa Juhlaviikoilla

Tervetuloa seuraamaan Helsingin juhlaviikkojen keskustelutilaisuuksia! Tilaisuudet ovat maksuttomia ja avoimia kaikille ellei toisin ilmoiteta.

Maustetytöt & Kuolleet lehdet -elokuvanäytös

La 31.8. klo 18.00, Huvila (keskustelutilaisuuteen osallistuminen vaatii lipun Huvilaan)

Illan aluksi Kuolleet lehdet -elokuvasta ja Aki Kaurismäen tuotannosta keskustelevat toimittaja Kalle Kinnunen, elokuvan toinen pääosan esittäjä Alma Pöysti sekä elokuvan tuottaja Misha Jaari.

ART & AI: A Conversation with Kevin Abosch & Marko Ahtisaari

Ti 13.8. klo 13.00, Taideyliopisto, Teatterisali

Keskustelutilaisuus tekoälystä taiteen kontekstissa. Keskustelemassa ovat irlantilainen taiteilija Kevin Abosch, Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari ja Taideyliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori Teemu Leinonen. Tilaisuus on englanninkielinen.

Kevin Abosch: Am I?

Keskustelutilaisuus elokuvanäytöksen jälkeen
To 15.8. klo 20.30, Bio Rex Lasipalatsi

Keskustelemassa elokuvan ohjaaja Kevin Abosch, Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari sekä Amos Rexin johtaja Kieran Long.

Am I? on arvostetun käsite- ja tekoälytaiteilijan Kevin Aboschin ensimmäinen pitkä elokuva. Täysin synteettinen elokuva (elokuvan jokainen ruutu on tehty tekoälyn avulla) on musikaali, joka on kiedottu dokumenttielokuvaan, joka on kääritty scifi-elokuvaan.

Hovanštšina

Taiteilijakeskustelu ennen esityksiä
Ti 20.8. & ke 21.8. klo 17.00, Musiikkitalon päälämpiö
Huom: keskusteluun osallistuminen vaatii lipun konserttiin. Keskustelu käydään englanniksi.

Ti 20.8. Keskustelemassa ohjaaja Gerard McBurney ja vastaava tuottaja Johanna Rajamäki.
Ke 21.8. Keskustelemassa Gerard McBurney ja Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari.

Modest Musorgskin Hovanštšina-oopperasta koetaan Juhlaviikoilla Esa-Pekka Salosen kokoaman ennenkuulemattoman konserttiversion maailmanensi-ilta. Salosen johtaman suurproduktion lavalle nousee liki parinsadan muusikon joukkio: Radion sinfoniaorkesteri, suurkuoro Tapiolan kamarikuoron, Dominanten ja Helsingin kamarikuoron laulajista ja kymmeniä solisteja.

Akram Khan Company: Jungle Book reimagined

Taiteilijakeskustelu esityksen jälkeen
To 22.8. klo 20.00, Tanssin talo, Erkko-sali

Keskustelua johtaa Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari.

Akram Khanin uusi nykytanssiteos perustuu Rudyard Kiplingin rakastettuun klassikkoon Viidakkokirja. Khan ja hänen työryhmänsä kertovat Mowglin matkan uudelleen ilmastopakolaisen näkökulmasta. Jungle Book reimagined on voimakas ja kiehtova tarina tarpeestamme kuulua joukkoon ja olla yhteydessä toisiin ihmisiin ja luontoon. 

Helsingin kaupunginorkesterin toivekonsertti: Musiikki & mieli

Keskusteluja ennen ja jälkeen konsertin
Pe 23.8. klo 18.00 ja 21.00, Musiikkitalon päälämpiö

Konserttia ennen klo 18 Musiikkitalon päälämpiössä aiheesta Musiikki & mieli sekä illan teoksista keskustelevat Victor Wooten, Daniel J. Levitin ja Suvi Saarikallio. Keskustelua juontaa Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari.

Konsertin jälkeen klo 21 Musiikkitalon päälämpiön klubissa Victor Wooten ja Daniel J. Levitin soittavat yhdessä ja jatkavat kappaleiden lomassa keskustelua illan Musiikki & mieli -teemasta. Klubille on vapaa pääsy.

Music Talks: Kauas kantavaa kasvua -päättäjädialogi

Musiikkiala.fi -yhteisö eli keskeiset musiikkialan toimijat kutsuvat päättäjät Helsingin juhlaviikoille keskusteluun alan kasvumahdollisuuksista. Keskustelu järjestetään Huvila-teltan yhteydessä sijaitsevassa paviljongissa maanantaina 26.8. klo 17.

Paneelissa keskustellaan, millaisia päätöksiä tarvitaan, jotta musiikkiala voi rakentaa yhteiskuntaan kestävää kasvua, työllisyyttä ja lopulta myös vientimenestyksiä? Mikä merkitys musiikkialalla on hyvinvointiin ja koko Suomen elinvoimaisuuteen? Millaisista aineksista rakentuu musiikkialan kukoistus?

Musiikkialan edustajien kanssa paneeliin osallistuvat tiede – ja kulttuuriministeri Sari Multala (kok), kansanedustaja, valtiovarainnvaliokunnan sivistys- ja tiedejaoston puheenjohtaja Mika Lintilä (kesk) sekä kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Haatainen. Musiikkialan puolesta päättäjiä haastaa muun muassa Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja, kulttuurivaikuttaja Stuba Nikula sekä musiikin tekijöiden edustaja (tba).